سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نماشا راهنمای ادامه تحصیل در اروپا و امریکا

راه های افزایش تعداد تست

راه های افزایش تعداد تست

1-  استفاده از منابع ساده تر برای تست زنی

در مرحله اول دانش آموز باید از قسمت ها و درسهای راحت تر تست بیشتری کار کند یعنی افزایش کمیت در ابتدای کار از قسمت‌های آسان تر باشد. این منابع را در فایل صوتی بهترین منابع کنکور خدمت شما معرفی کرده ایم . حتمأ این فایل را نیز گوش کنید.

 

مثلاً برای دانش آموزی که توسط زیست را با کتاب نشر الگو کار می کنند پیشنهاد ما این است که اگر کتاب ساده ترین  دارد به جز نشر الگو  بهتر است از کتاب ساده تر که دارای تست های آسان تری می باشد حل تست خود را بالاتر ببرد و این موضوع خیلی به دانش آموز کمک خواهد کرد

 

2- حل تست از مباحث قدیمی

نکته دیگر برای افزایش تست این است که هر بار ما می خواهیم به سراغ  حل تست  برویم وقتی می‌خواهیم  حل تست مبحث جدید  را بزنیم از دو تا مبحث عقب تر از آن هم حل تست دوره ای و مروری انجام دهیم، این موضوع به مرور در فواصل زمانی مختلف با تمرین و تکرار باعث می‌شود که کمیت تست زنی شما بالا رود  و وقتی کمیت تست زنی بالا می‌رود ارتباط کاملاً مستقیمی با تراز دانش‌آموز در آزمون های آزمایشی دارد تعداد تست و سؤال و تمرین اصولی بر اساس حل تست پوششی بر اساس دوره و مرور های  به موقع و بجا  با حل تست.

 

 بر فرض  مثال دانش آموزی که 5 تا تنوع  در طول یک روز داشته باشد زمانی که بخواهد برود به سراغ حل تست از مباحث جدید بیاید و 10 تا تست  از مباحث قدیمی تر بزند این در واقع همان روش تست زنی صحیح برای کنکور میباشد که فایل صوتی را قبلأ برای شما قرار داده بودم ، این دانش آموز 50 تا در روز تست خود را افزایش داده بدون آنکه  به او فشار آن‌چنانی بیاید و این کار باعث می‌شود که ارتباط ها و برقراری زنجیره وار مطالب در ذهن خیلی راحت تر و قشنگ تر برقرار شود و ما می‌توانیم مطالب قدیمی‌تر را راحت‌تر  به یاد بیاوریم و به خاطر بسپاریم و وارد حافظه بلند مدتمان کنیم.

 

 


افزایش کیفیت در مطالعه

راهکارهای افزایش کیفیت در مطالعه

1-سرعت در مطالعه

اولین موضوع  که در کیفیت مطالعه برای ما مهم است سرعت در مطالعه می باشد، زمانی که ما می‌گوییم سرعت در مطالعه دانش آموز فکر می کند  که باید سریع درس بخواند  و سهل انگاری کند و بدون تمرکز فقط سرعت خود را  بالا ببرند و مطلب را نفهمند  فکر می کنم منظور از افزایش سرعت در مطالعه این است.دقت داشته باشید به هیچ وجه سرعت در مطالعه به این شکل معنی نمی شود.

 

سرعت در مطالعه در واقع تلقینی است  که شما نسبت به خودتان ،نسبت به زمین ناخودآگاهتان دارید  که الآن  با حداکثر سرعت و حداکثر بازدهی مطلب را می خوانید. و سرعت در مطالعه در واقع تلقینی است نسبت به خواندن آن مطلب  نه اینکه بخواهید روی آن سهل انگاری کنید.

 

اگر خیلی کم کار هستید و سرعت مطالعه پایینی دارید  پیشنهاد من به شما شرطی سازی برای خودتان در مقطع های زمانی کوتاه است  مثلاً بگویید در عرض یک ساعت سه صفحه را می خوانم  و واقعاً در عرض آن یک ساعت با تمام تمرکز و با تمام تلاش آن مطلب را بخوانید آن موقع است  که مشکل  سرعت در مطالعه  برای این گونه دانش آموزان طرف شده این دانش آموزان از سرعت مناسبی برخوردار می باشند.

 

 

 

2-توانایی مطالعه در شرایط مکانی مختلف

توانایی ما در خواندن مطالب در شرایط مکانی مختلف  یعنی برای مثال دانش آموز به کتابخانه برای مطالعه می رود وقتی این دانش آموز در منزل از است  بگوید من امروز نمی توانم درس بخوانم چون که در کتابخانه نیستم.و متاسفانه مشکلی که خیلی از بچه ها در سال کنکور دارند این است که در سال کنکور بسیار وسواس  گرا می شوند.

 

3-تنوع درسی بالا

یعنی دانش آموز تعداد تنوع درسش در طول روز زیاد باشد.  زمانی که تنوع درسی بالا باشد  ما کمتر خسته می شویم و اگر کمتر خسته شویم تمرکزمان بالا تر است در نتیجه اگر  روی یک مبحث  تمرکزمان بالا باشد قطعاً کیفیت در مطالعه ما بالا تر می رود.

 

4-نتیجه گیری

وقتی یک دانش آموز که قرار است مثلأ کنکور تجربی بدهد به آزمون قلمچی می‌روید و ترازش به 4200 می رسد یعنی در آن قسمت  کم کیفیت میباشد . این دو هفته را با کیفیت خیلی پایین  درس خوانده است. مثلاً دانش آموزی در روز 7 ساعت درس می خواند  تراز او 4200 است  این دانش آموز نباید  کمیت را زیاد کنند  و بگوید که من  7 ساعت  می خوانم 4200  تراز من هست  حالا باید 9 ساعت بخوانم ، به هیچ وجه این روش درست نیست و باید همان 7 ساعت را نگه دارد یا چند ساعت کاهش دهد و بگوید من با 5 ساعت مطالعه باید همان تراز 4200 را بیاورم و بعد از اینکه  با 5 ساعت مطالعه به آن تراز رسید  یک ساعت را اضافه کند  و بعد از اضافه کردن یک ساعت   باید 200 تا 300 تا تراز او  بالاتر بیاید  به همین روال کم‌ کم بالاتر بیاید و مشکل کیفیت  در مطالعه او  برطرف شود.  توجه داشته باشید صرفاً با اضافه کردن کمیت به هیچ عنوان کیفیت درست نمی شود. دوستانی که ساعت مطالعه پایینی دارند پیشنهاد میکنم فایل صوتی روش افزایش ساعت مطالعه را حتمأ گوش کنند.

 

5- حل تعداد سؤال و تعداد تمرین در طول روز

 تعداد سؤال و تعداد تمرینی است که شما در طول یک روز انجام می دهید، تعداد تستی که ما در طول یک روز می زنیم،  ببینید دقیقاً فاکتور کمی اندازه گیری کیفیت همین موضوع است  تعداد تست و سؤال و تمرین  زمانی که  تعداد تست و سؤال و تمرین شما بالا باشد می توان گفت کیفیت شما در آن روز و در آن قسمت  خوب بوده است. پس  تعداد تست ، سؤال و تمرین و مقدار حجم مطلبی که در طول یک روز جمع می کنید را می شود  به عنوان اندازه گیری کمی کیفیت در نظر گرفت.

 

 

 

6- حواس پرتی و افزایش تمرکز

این موضوع یک مطلب بسیار گسترده ای  است  و در  فایل های صوتی دیگر آن را به طور مفصل توضیح خواهم داد ولی به صورت مختصر در اینجا می‌توان گفت  که حواس پرتی هنگام مطالعه آفت بسیار بدی است  مثلاً دانش آموز نیم ساعت الی 45 دقیقه در حال مطالعه یک صفحه است  چند خط  از مطلب را می خواند و45 دقیقه در رؤیا به سر می‌برد.

 

نکته دیگر برای دانش آموزانی که خیلی مشکل دارند در ارتباط با کند خوانی  و این گونه موضوعات  از کتاب تونی بازان که در ارتباط با راهکارهای افزایش تمرکز و تندخوانی و کیفیت در مطالعه است  می‌توانند از این کتاب استفاده نمایند

 

بچه هایی که می خواهند با کیفیت تر باشند باید حتماً کار انجام شده خودشان را در هر روز بیشتر کنند و تنها راه فهمیدن این موضوع افزایش حجم  مطالب فقط تست و سؤال و تمرین است، و ما  با افزایش تست و سؤال و تمرین می‌توانیم بگوییم که کار انجام شده را افزایش داده ایم یعنی وقتی که کار انجام شده ما زیادتر شود و زمان ثابت باشد در نتیجه کیفیت هم افزایش پیدا میکند


راه های افزایش کیفیت در مطالعه

راه های افزایش کیفیت در مطالعه

 

کیفیت در مطالعه

کیفیت در مطالعه یک امر کیفی می‌باشد. کیفیت در مطالعه بستگی به میزان ساعت مطالعه ندارد.اصولاً برای آنکه ما بدانیم کیفیت یا بازده و یا راندمان ما در یک درس به چه صورت است یک فرمول خیلی ساده داریم و آن این است که کیفیت مساوی است با کار انجام شده در واحد زمان. در این فایل صوتی کیفیت در مطالعه را برای شما شرح خواهیم داد و فاکتور های مهم در بالا بردن کیفیت درمطالعه را به شما آموزش میدهیم. امیداورم این آموزش برای شما مفید واقع شود. کیفیت در مطالعه میتواند یکی از راه های بالا رفتن تراز در آزمون در نظر گرفت.

 

اشتباهات رایج در ارتباط با کیفیت در مطالعه

1– افزایش کمیت برای جبران خلأ کیفیت

یکی از اشتباهات رایجی که بسیاری از بچه ها در امر کیفیت انجام می‌دهند آن است که برای از بین بردن خلأ کیفیت کمیت را افزایش می دهند، بیشتر آنها فکر می‌کنند باید ساعت مطالعه را افزایش دهند و با افزایش ساعت مطالعه می تواند خیلی از این مشکلات را حل کنند ولی در اصل  به هیچ وجه ساعت مطالعه بالا تضمین کننده کیفیت شما در آن درس و  در سال کنکور نیست و نمی شود گفت دانش آموزی که روزی 10 ساعت درس می‌خواند از کیفیت بالایی برخوردار است

 

2- متصل بودن به سیستم های آموزشی مختلف

دومین اشتباه آن است که برخی از مؤسسات با بازارگرمی حرف‌هایی را  می‌زنند مثلاً که ما می‌توانیم  تو را به بهترین ها برسانیم  با ساعت مطالعه کم حتی با هر روشی که شما خودتان دوست دارید درس بخوانید. این حرفها به هیچ وجه   تضمین کننده برای شما نیست و فقط بیزنس و بازاریابی هستند خواهشاً بچه ها سمت این موضوعات نروند  و بچه ها فکر  نکنند که اگر از فلان کتاب یا فلان آزمون استفاده نکنند  دیگر نمی توانند به موفقیت برسند. پس هیچ کس تضمین کننده موفقیت برای شما نیست و فقط می‌تواند راهکار را به شما گفت و این خود شما هستید که به آن راهکار  باید جامع عمل بپوشانید.

 

کیفیت یک امر نسبی است یعنی اصلاً قابل اندازه گیری نیست و نمی شود گفت که برای همه کیفیت در مطالعه فقط این تعریف است و  خارج از این تعریف به هیچ عنوان صدق نمی کند.


اردوهای نوروزی غیر مفید و مفید

اردو نورزی شرکت کنم؟

 

3- گرفتن کوئیز جهت سنجش وضعیت دانش آموز  و داشتن امکانات درمانی و…

موضوع سوم:  در داخل اردوی نوروزی باید گوشی موبایل از شما گرفته شود،  سیستم حضور و غیاب داشته باشد  و رفت و آمدهای شما چک شود  و از این قبیل موضوعات  اگر در پانسیون هستید یک سیستم درمانی هم آنجا حضور داشته باشد و همچنین اولیا بتوانند با مرکز آزمون یا مرکز برگزاری اردو تماس بگیرند. و پیشنهاد دیگر این است که در اردوهای نوروزی حتماً از دانش آموزان بایدکوئیز بگیرند و مطالعه آنها قابل سنجش باشد، کاری که خیلی از اردو ها انجام می دهند و بسیاری از آنها هم انجام نمی دهند، حتماً باید از بچه ها کوی گرفته شود و وضعیتی که دارند سنجیده شود  طبق آن برنامه به دانش‌آموزان ارائه گردد.

 

آیا در این اردوها شرکت کنیم؟

پیشنهاد کلی من این است که اگر دانش آموز در عید می تواند  مکان مناسبی را پیدا کند که در آن مطالعه کنند  پیشنهاد من این است اگر می توانید در منزل مطالعه کنید  و اگر شرایط که شرایطش واقعاً وجود دارد و خانواده با شما راه می آید حتماً در خانه مطالعه کنید و به این اردوها نروید  حتی اگر در این اردوها دبیر باشد و برنامه ریزی شخصی وجود داشته باشد  من پیشنهاد نمیکنم  اگر می‌توانید خودتان برنامه شخصی داشته باشید  و اگر نمی توانید در آن بازی زمانی با یک مشاور کار کنید  و اگر هم در واقع نتوانستید  مشاور بگیرید خودتان برای خودتان برنامه ریزی کنید.

 

اردوهای نوروزی غیر مفید

در برخی از این اردوها که توسط مؤسسات و آموزشگاهها اجرا می‌شود، در طول 10 تا 15 روز ایام عید از ساعت 8 صبح تا 8 شب، دانش‌آموزان یکسره در کلاس‌های درس شرکت می‌کنند. برگزارکنندگان این کلاس‌ها مدعی هستند که در این دوره‌ها می‌توانند با شیوه‌های خلاصه‌نویسی و … همه‌ی دروس را جمع‌بندی کنند. آن‌ها با این ترفندها جماعت کنکوری‌ها ناامید و جامانده را به سوی خود جذب می‌کنند. تصور کنید، چطور یک دبیر می‌تواند تمام نکات و مفاهیم فیزیک4 سال تحصیلی را در چند ساعت تدریس کند مگر آن که مطالب بریده بریده یا به صورت حفظی و نکته‌ای ارائه شوند. در این صورت نه تنها کمکی به داوطلبان نمی‌شود، بلکه ذهن آن‌ها آشفته‌تر می‌شود. از طرف دیگر بعد از 10 تا 12 ساعت کلاس روزانه، چه فرصت و رمقی برای دانش‌آموزان خسته باقی می‌ماند تا بتوانند روی مطالب تدریس شده کار کنند. حواستان باشد، گرفتار این نوع کلاسها نشوید. برگزاری این اردوها صرفاً به منظور سودجویی است و تنها افراد ساده لوح گرفتار آن می‌شوند. بچه ها ، کنکور ی های زرنگی باشین! گول تبلیغات رو نخورین!

 

 

 

اردوهای نوروزی مفید

در این نوع اردوها که توسط مدارس برگزار می‌شود، طی یک برنامه مشخص و منظم، دانش‌آموزان از صبح تا شب درس می‌خوانند و جلساتی برای رفع اشکال آن‌ها نیز در نظر گرفته می‌شود و نظم اردو به شدت کنترل می‌شود. بچه‌ها در جمع سایر داوطلبان قرار می‌گیرند و فعال‌تر می‌شوند. این اردوها برای داوطلبانی که در خانه شرایط مناسبی برای مطالعه ندارند یا کسانی که عادت به مطالعه‌ی فشرده در طول روز ندارند و دچار یأس و دلسردی شده‌اند مؤثر است.

 

 


آیا در اردوهای نوروزی شرکت کنیم؟

راه فهمیدن مناسب بودن اردوی نوروزی

بهترین راه برای فهمیدن مناسب  بودن اردو نوروزی این است که  از فارغ التحصیل های سال گذشته که در آن سیستم بوده اند بپرسید که آیا پارسال به اردو رفته اند این خوب بوده است یا نه و فقط تنها راه فهمیدن همین است چرا که اگر از مسئول حوزه و یا دبیران مجموعه بپرسید همگی به خاطر آنکه  سود خودشان در شرکت کردن شما در آن سیستم  است می گویند که خوب است

 

استانداردهای اردوی نوروزی

1- حضور  دبیر در اردو

یک دبیر بیاید و حداقل در حد دروس اختصاصی یک سری مباحث را جمع کند برای دانش آموز و صفر تا صد آن مباحث را به دانش آموز  آموزش دهد یعنی دبیر در مجموعه حضور داشته باشد نه اینکه صرفاً مکان مطالعه باشد.

 

2- ارائه برنامه ریزی شخصی  با توجه به وضعیت و سطح دانش آموزان

 برنامه ریزی شخصی با توجه به سطح دانش آموز که متأسفانه خیلی از مؤسسات و آموزشگاه و کلاس های کنکور که بانی برگزاری اردوهای نوروزی هستند  دانش‌آموزان را طیف بندی  نمی کنند و اکثراً همچنین چیزی ندارند که بخواهند به دانش آموز یک برنامه ریزی شخصی با توجه به اصول برنامه ریزی بدهند. مانند همین برنامه‌های 4 ماهه‌ای که  باب شده که من به هیچ عنوان این برنامه‌ها را توصیه نمی‌کنم  زیرا  زمانی این برنامه چهار ماهه   ارزش دارد که مشاور بالای سر شما باشد چرا که در این موضوعات  برنامه ها سطح بندی و طیف بندی نمی شود و دانش آموز بعد از دو الی سه هفته از برنامه عقب می ماند و کلاً  این برنامه 4 ماه هم برای او کنسل  می شود پس خواهشاً  کلاً سمت این برنامه‌ها  نروید.

 

 

نکته مهم در مورد برنامه ها

نکته دیگر که در ارتباط با برنامه ها باید  در نظر داشته باشیم حتماً دانش آموزانی که برای  عید می‌خواهند کار کنند   و برنامه بگیرند  به هیچ عنوان برنامه آماده  نگیرند  مخصوصاً از این برنامه های نیمسال دوم به بعد،  چرا که برنامه ها با هم فرق می کنند  یکی هست که ترازش 4 هزار است و یکی 5 هزار و…، پس باید برنامه ها متفاوت باشد  و خواهشاً  از برنامه‌های  آماده استفاده نکنید چون فایده‌ای ندارد و فقط از برنامه ریزی های آماده می شود ایده گرفت.